Overslaan en naar de inhoud gaan

e-Point

We Care

e-Point is een firma die een brug wil bouwen tussen de formele en informele zorgverlener d.m.v. ICT oplossingen. Wij gebruiken hiervoor "medical devices", software en een communicatie platform om de vervreemding en isolatie tegen te gaan, wanneer de patiënt of ouderling het ziekenhuis verlaat.

Activiteiten

Advies en ontwikkeling van e-Health toepassingen.

Producten en diensten

Ons tele-monitoring systeem om chronische zieken op te volgen, wordt georganiseerd door dagelijks de bloeddruk en gewichtstoename nauwlettend op te volgen en de patiënten via een online vragenlijst te laten beantwoorden, hoe ze zich voelen. Indien er afwijkingen of overschrijdingen zijn, wordt automatisch de verpleegster of de dokter via email op de hoogte gebracht. Elke patiënt is uniek, daarom kunnen profielen aangemaakt worden, afgestemd op zijn of haar situatie of gezondheidstoestand.

Projecten

Als partner in het onderzoek naar tele-monitoring toepassingen werken wij samen met "Norwegian Centre for Integrated Care and Telemedicine". In het Universiteitshospitaal van Tromsø worden via een gerandomiseerd onderzoek met controlegroep, 50 patiënten gedurende 12 maanden met CHF opgevolgd. Dagelijks wordt de bloeddruk en gewichtstoename nauwlettend gevolgd en beantwoorden de patiënten via een online vragenlijst hoe ze zich voelen.

Indien er afwijkingen of overschrijdingen zijn, wordt automatisch de verpleegster of de dokter via email op de hoogte gebracht.

Uniek is dat ons systeem ook toelaat om feedback te geven zodat de tele-monitoring processen kunnen bijgestuurd worden.

 

Interessegebied

Samenwerking, Projecten in Vlaanderen

Wij zoeken een samenwerkingsverband met zorgorganisaties, om tele-health ook mogelijk te maken in Vlaanderen en Zorg op afstand een toegevoegde waarde te geven, zowel voor de zorgverlener als voor de zorgvrager.

Contact

e-Point

Koleneind 24
Hamont 3930