Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorghuis Gent

Bijna thuiskomen met kanker

Zorghuis Gent is opgericht in 2012 naar het voorbeeld van Zorghuis Oostende. Het Zorghuis stelt zich tot kerndoel oncologische patiënten voor wie de mantelzorg onbestaand of ontoereikend is, en dit tijdens of na de moeilijkste dagen van de behandeling, in een zo huiselijk mogelijke omgeving op te vangen. Wij zijn er immers van overtuigd dat persoonlijke aandacht en ondersteuning bijdragen tot een vlotter herstel. Het Zorghuis maakt geen onderscheid naar geloof, rang, stand, politieke kleur. De werking van het Zorghuis Gent is gebaseerd op de inzet van vrijwilligers.

Werking en type zorgverlening

Gasten worden naar het zorghuis doorverwezen door de behandelende arts (specialist/huisarts) of door de met hen samenwerkende diensten (sociale diensten, thuiszorgdiensten, enz. …). 
Als gast word je ontvangen door één van de vrijwilligers die de klok rond in ploegen aanwezig zijn. Onze vrijwilligersploeg zorgt voor psychosociale opvang. Daarnaast kan je bij hen ook terecht voor praktische vragen: een boodschap, een wandeling, het eten, ontvangen van bezoek, ... Voor medische zorg daarentegen blijf je aangewezen op je eigen huisarts of de thuisverpleegkundige.

2 coördinatoren zorgen voor continuiteit en overleggen met de arts of hulpverlener. Tijdens je verblijf ben je dus nooit alleen. Je vindt steevast een luisterend oor bij de coördinator.

Doelgroepen

Oncologische patiënten voor wie de mantelzorg onbestaand of ontoereikend is en die voldoende zelfredzaam zijn. 

Projecten

Geen

Interessegebied

Samenwerking

Contact

Zorghuis Gent

Eedverbondkaai 61
Gent 9000