Overslaan en naar de inhoud gaan

H.Essers

Warehousing, Transport, Systems

Logistieke dienstverlener H.Essers biedt gepersonaliseerde en geïntegreerde transport- en logistieke oplossingen over heel Europa. Het bedrijf werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. Het familiale karakter van het bedrijf zorgt voor korte besluitvormingsprocessen. Hierdoor kan H.Essers zeer flexibel inspelen op veranderende klanteneisen en verschuivingen op de internationale markt

Activiteiten

Wij bieden een modulair geïntegreerde supply chain voor zorginstellingen. Ons enige uitgangspunt is het  creëren van een win-win situatie voor zorginstellingen, toeleveranciers en de eindklant (de patiënt).
Dankzij onze expertise in logistiek, transport en systemen, vertaald door specialisten in de zorglogistiek, kunnen wij de supply chain van onze klant optimaliseren.

Diensten :

- Warehousing
- Consultancy
- Transport
- Unidosering van geneesmiddelen
- Participatie in het Logistiek Platform

Voordelen:  
- betere financiële controle en sturing
- efficiëntieverhoging;
- effectievere werking;
- hogere patiëntveiligheid;
- verhoging van de duurzaamheid

Producten en diensten

Unidose productie concept:
- Een volledig concept waarbij alle geneesmiddelen worden voorzien van een unieke QR-code,
- Externe platformen voor de verknipping van geneesmiddelenblisters, die werken voor meerdere zorginstellingen. Werken met SLA’s volgens GMP-regelgeving.
- Geen deblistering; geen kruisbesmetting.
- Kartonnen drager met ontblisteringmechanisme; ecologisch, geen volumineuze verpakking, alle benodigde informatie
- ook herverpakking van ampullen en vloeistoffen

Unidose distributie concept:
- Realisatie van de samenstelling van geneesmiddelendistributie zo laat mogelijk in het proces ihk van vermindering retourlogistiek
- Volledige elektronische opvolging van het proces.
- Volledige controle vr apotheek op de voorraden op de verschillende afdelingen en toegang tot geneesmiddelen

Projecten

Het proeftuin project “IMV voor de thuiswonende kwetsbare zorgvrager” is bedoeld voor de ambulante gezondheidszorg, i.e. het aanbieden van IMV sets aan thuiswonende kwetsbare zorgvragers via de lokale apotheker. Centraal in het project staan de behoeften en noden van de thuiswonende kwetsbare zorgvrager om de zelfredzaamheid van de zorgvrager te verhogen.

Het demonstratie project “Mobiliteits Hulpmiddelen Duurzaam Aanwenden”, MHuDA, zal aantonen dat het hergebruik van waardevolle mobiliteits hulpmiddelen die door thuiswonende zorgvragers aangewend worden op een duurzame en efficiënte wijze georganiseerd kan worden.

Met studieproject HIPS wil H.Essers onderzoeken hoe de nieuwe logistieke processen voor kritische medische hulpmiddelen moeten ontworpen worden.

Interessegebied

Contact/kennismaking, Samenwerking, Internationale Projecten, Projecten in Vlaanderen

Onderneming van het jaar (2007) Leeuw van de Export (2013)
Vergunningen: GMP, FAGG, ISO 13485, ISO 9001, BRC, SQAS, ACS 17, AEO, TAPA, Known Consignor... (lijst niet exhaustief)

Contact

H.Essers

Transportlaan 4
Genk 3600