Skip to main content

Hoe maak ik een fiche?

Registreer je eerst.

Let op

Je kan één account aanmaken per emailadres per organisatie. Duid iemand binnen jouw organisatie aan als vaste beheerder van de fiche.

Hoe vul je een fiche in ?

Vul de fichevelden in (er is helptekst voorzien). Bekijk zeker het filmpje onderaan over hoe je een fiche aanmaakt. 

Op de fiche vragen we jouw activiteiten in de zorg te situeren in een lijst van “categorieën”. De lijst is niet volledig. Als je activiteiten niet in deze lijst voorkomen, duid dan enkel een hoofdcategorie aan. Je kan je activiteiten verder specifiëren via bv de NACE code.

Een aantal velden zijn niet verplicht, zoals de NACE-codes en de douanecodes. Je kan wel op NACE-code zoeken. Je vult dit veld dus ook het best in. 

Eens je een fiche hebt aangemaakt, kan je deze terugvinden onder het menu “mijn fiche”. Klik hier op de “vertaal”tab en je kan je fiche in het Engels invullen. Velden die niet hoeven vertaald te worden, zijn al ingevuld.

Zodra je een organisatiefiche hebt aangemaakt, krijg je de boodschap dat je fiche in behandeling is. Het Contactpunt Zorgeconomie zal de fiche nakijken en eventueel aanpassingen vragen waar nodig. Zodra jouw profielfiche gepubliceerd wordt, krijg je hiervan bericht.  

 

Waarom laat je je organisatie opnemen in DOKZ?

  • Als organisatie word je sneller gevonden. Dat kan zorgen voor meer opdrachten en samenwerkingen met partners zowel in Vlaanderen als internationaal. Het contactpunt plaatst ook regelmatig organisaties en hun profiel in de kijker op de homepagina.

  • Je draagt bij tot een succesvollere koppeling van zorgnoden, beschikbare kennis- en technologie en ondernemerschap in Vlaanderen en daarbuiten.

Wat verwachten wij van jou ?

Het Contactpunt besteedt grote zorg aan de kwaliteit van de gegevens opgenomen in DOKZ. De organisatiefiches moeten duidelijke, betrouwbare en actuele informatie verschaffen over en voor actoren in de Vlaamse Zorgeconomie. Het Contactpunt moedigt deelnemende organisaties op geregelde tijdstippen aan om gegevens na te kijken en te actualiseren. Vóor publicatie of bij aanpassing van een organisatiefiche gebeurt eerst een inhoudelijke kwaliteitscontrole.

  • Vul de fiche accuraat in. Werk de info regelmatig bij.

  • Wees objectief en vermijd commerciële teksten.  

  • Antwoord snel op een vraag van andere organisaties of gebruikers voor meer informatie, voor een kennismaking, partnership,...

  • Zie je een fout op een fiche van een andere organisatie? Geef dat zeker door via het algemene contactformulier.

  • Maak ook een fiche aan in het Engels. Zo geef je je organisaties ook internationaal visibiliteit.

  • Vraag toestemming als je gegevens uit DOKZ wil publiceren of gebruiken voor commerciële doeleinden.

Enkel met jouw hulp wordt DOKZ een referentiedatabank voor zorgactoren, kennisinstellingen en ondernemers in de zorg, voor Vlaanderen en daarbuiten. Alvast op voorhand bedankt voor jouw bijdrage !

Hoe kan je je fiche updaten ?

Je kan op elk moment jouw profielfiche aanpassen. Log in en ga naar “mijn fiche”. Het Contactpunt keurt de aangepaste fiche opnieuw goed of vraagt jou informatie te aan te passen.

 Hoe verwijder je je fiche?

Je kan op elk moment je fiche laten verwijderen. Stuur een mail naar contactpuntzorgeconomie@agentschapondernemen.be.

 

Screencast: hoe maak ik een fiche

Dokz.be - Fiche aanmaken