Overslaan en naar de inhoud gaan

Vereniging voor Infantiele Encefalopatie, hersenverlamming vzw

Zelfhulpgroep voor IE en CP

Wij zijn een zelfhulpgroep, gestart door een aantal ouders die zelf een kind met Infantiele Encefalopatie hebben. Door met elkaar te praten wisselen wij ervaring uit. Door bundeling van onze krachten kunnen wij onze tijd optimaal benutten. Een gehandicapt kind vraagt nu eenmaal meer tijd en aandacht. Een aantal ouders hebben ook de armen uit de mouwen gestoken en hebben werkgroepen opgericht die zich met een specifiek onderdeel / probleem bezig houden.

Werking en type zorgverlening

Om de informatie te verspreiden onder onze leden hebben wij een website, een driemaandelijks tijdschrift en regionale contacten.
Verder hebben wij IEsport, onze sportafdelinig in Herentals, de Joelettes, het IEzwembad ’t Dolfijntje in Willebroek en de IEgezinsvakantie.

Doelgroepen

Infantiele Encefalopatie of Cerebral Palsy is een algemene term die wijst op een hersenletsel ontstaan voor, tijdens of kort na de geboorte.  De voornaamste oorzaak is een zuurstofgebrek in de periode rond de geboorte.  Het gevolg is een stoornis in de motoriek en veranderingen van intellect, spraak-, gezichts- en gehoorvermogen.  In tegenstelling tot andere aandoeningen van het motorisch systeem zijn de verschijnselen bij Infantiele Encefalopatie niet progressief.
Synoniemen: hersenverlamming, spasticiteit, cerebrale parese, c.p. of bewegingsstoornis

Projecten

IEsport

IEzwembad Dolfijntje

IEvakantiewerking

Joelettes

Interessegebied

Contact/kennismaking, Samenwerking, Internationale Projecten, Projecten in Vlaanderen

Contact

Vereniging voor Infantiele Encefalopatie, hersenverlamming vzw

Boomgaardstraat 72
Burcht 2070